Goede voetverzorging voorkomt ingegroeide teennagels

[vc_row type=”vc_default” margin_top=”0″ margin_bottom=”5″ css=”.vc_custom_1641483586434{margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Als de rand van een teennagel als het ware de huid in groeit, dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Vaak zien we dat dit vooral voorkomt aan de zijkanten van de nagel. De huid naast de nagel wordt dan dik, rood en pijnlijk. Het is belangrijk om een ingegroeide nagel te behandelen, voordat deze gaat ontsteken. Ik vertel je graag wat ik als medisch pedicure kan doen aan een ingegroeide teennagel en ik geef je daarnaast graag wat tips om ingegroeide teennagels te voorkomen.

Wat kan een medisch pedicure doen aan een ingegroeide teennagel?

Als medisch pedicure zie ik steeds vaker mensen met ingegroeide teennagels in mijn praktijk. Veel te vaak blijkt dat dit komt doordat deze mensen te kleine schoenen dragen. Wanneer iemand bij mij in de praktijk een afspraak maakt en aangeeft last te hebben van een ingegroeide teennagel, dan vraag ik daarom altijd om een paar oude schoenen mee te nemen. Ik vind het namelijk belangrijk om de ingegroeide teennagel niet alleen te behandelen, maar ik wil ook graag dat iemand in het vervolg kan voorkomen dat de teennagel ingroeit.

Aan de afdruk in de oude schoenen kan ik precies aflezen of de schoen goed is. Om te voorkomen dat iemand in de toekomst last krijgt van ingegroeide teennagels, geef ik naast de behandeling van de huidige nagels, dus ook een advies over het dragen van schoenen.

Goed schoenadvies

Met een schoenadvies is de huidige ingegroeide teennagel natuurlijk niet opgelost. Die ga ik daarom behandelen. Wanneer je last hebt van een bolle of een steeds opnieuw ingroeiende teennagel, dan kunnen we een nagelbeugel gebruiken om de vorm van de nagel te beïnvloeden. Een nagelbeugel biedt verlichting en helpt om de groei van de nagel zo te reguleren, dat de nagel niet de huid in groeit. De nagelbeugel maak ik helemaal op maat voor je en lijm ik vervolgens met een speciale lijmtechniek vast op de nagel. Voordat ik de nagelbeugel plaats, verwijder ik alle scherpe hoekjes van de nagel en maak ik de huid goed schoon, zodat deze netjes kan herstellen.

Tips voor goede voetverzorging en het voorkomen van ingegroeide teennagels

Graag geef ik je wat tips mee die kunnen helpen ingegroeide nagels te voorkomen.

  • Een ingegroeide teennagel kun je voorkomen door goede voetverzorging. Dat begint bij goede schoenen. Zorg er altijd voor dat je schoenen draagt die passen bij je schoenmaat en kies voor schoenen die niet knellen.
  • Knip je je teennagels, dan is het belangrijk om ze niet rond te knippen. Knip je nagels bovendien niet te kort af. Als je de nagels te kort knipt, dan kan de huid omhoog gaan groeien. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat de nagel, die in een vaste vorm groeit, in die verhoogde huid groeit.

Jouw ingegroeide teennagels laten behandelen bij medisch pedicure Francisca

Heb jij ook te maken met ingegroeide teennagels en wil jij hier voor eens en voor altijd van af komen? Laat je voeten dan verzorgen door medisch pedicure Francisca. Neem direct contact met me op een afspraak te maken. Vergeet je je oude schoenen niet mee te nemen?[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1594652840166{padding-bottom: 50px !important;}”]

Pedicure!

Komt het bovenstaande scenario jou bekend voor? Kom dan langs voor een pedicure! Tijdens de basisbehandeling maak ik jouw voeten helemaal klaar voor de zomer. De behandeling bestaat uit het knippen en polijsten van de nagels, het reinigen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt. Heb je kloven, likdoorns of ingegroeide nagels? Geen probleem. Deze worden ook behandeld.

Voettip!

Wist je dat jouw voet in de loop van de dag met bijna vijf procent in volume toe neemt? Een verfrissend voetenbadje is dan geen overbodige luxe! Maar let op: bij wondjes is het niet verstandig om een voetenbad te nemen. Hiermee belemmer je het genezingsproces van het wondje en de huid eromheen. Mensen met diabetes worden afgeraden om een voetenbad te nemen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1474099857231{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-2″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]