Wat je moet weten over… de voetmassage

We kennen de massage als ontspanningsmiddel voor je hele lichaam. Je ziet misschien een ruimte voor je met geurkaarsen, aromatische oliën, een comfortabele ligstoel, kortom: een wellness. Maar een massage heeft meer functies dan enkel ontspanning. Wist je namelijk dat een voetmassage ook functioneert als stimulans voor een betere (voet)gezondheid? In dit blogartikel kom je meer te weten over deze massagevorm.

Bewust omgaan met lichaam

Een voetmassage is meer dan alleen verwennerij. Het is een manier om bewuster om te gaan met je lichaam. Voor je voeten is het soms zelfs een must. Je voeten hebben op een dag veel te verdagen. Ze tillen je lichaamsgewicht en dat terwijl je ondertussen ook veel in beweging bent. Daarom is het belangrijk dat je voeten gezond en ontspannen zijn. Een voetmassage kan hiervoor zorgen.

Drukpunten

Wanneer je onder je voeten kijkt, zie je in de eerste instantie geen bijzonderheden: alleen je huid. Maar zonder dat je het weet, bevinden zich hier allerlei reflexzones. Dit noemen we ook wel drukpunten. Bij een voetmassage worden deze punten gestimuleerd met speciale technieken. Dit omdat deze drukpunten in verbinding staan met allerlei andere lichaamsdelen. Denk hierbij aan je organen, beenderen, weefsel en je spieren. Door je reflexzones te stimuleren en je lichaam aan het werk te zetten, zal dit zich uiten in verschillende positieve resultaten.

Effect van voetmassage

De effecten van een voetmassage zijn onder andere:

  • Afvalstoffen sneller het lichaam uitvoeren
  • Je bloedcirculatie verbeteren
  • Het zelfhelende vermogen van je lichaam verbeteren
  • Spieren laten ontspannen
  • Het verlichten van stress en pijnlijke punten
  • Betere werking van je immuunsysteem

Voetmassage en pedicure

Bij Medisch Pedicure Francisca verweef ik een voetmassage samen met mijn pedicure. Een pedicure staat bekend om het verzorgen van je voeten en daar hoort een massage dus ook zeker bij! Ik focus op het verbeteren van je voetconditie. Het verhelpt likdoorns, ingegroeide nagels, eelt en andere voetklachten. Maar door de massage herstellen je voeten ook sneller en worden eventuele knopen in je spieren losgemaakt. De behandeling zet ik in bij verschillende voetklachten, maar ook bij de medische voet kan het waardevol zijn.

Medische voetzorg

Een voetmassage is nooit een vervanging voor een reguliere medische behandeling. Maar het kan wel extra verlichting bieden bij bijvoorbeeld een oncologische voet of diabetische voet. Bij beide medische problemen komen misschien stress, slaapproblemen of pijnklachten in je voet aan bod. Deze kunnen dan dus verbeterd worden door de voetmassage. Ben je benieuwd of het iets voor jou is of heb je vragen? Neem gerust contact met mij op!