Reuma en voetverzorging: dit moet je weten

[vc_row type=”vc_default” margin_top=”0″ margin_bottom=”5″ css=”.vc_custom_1641483586434{margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig. Met een fijne medische pedicure kun je voetklachten voorkomen en waar nodig genezen. In dit blog lees je er alles over!

Reuma en voetproblemen

Reuma is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten chronische ziektes waarbij pezen, spieren en gewrichten worden aangetast. Vaak begint de aandoening in de voeten of handen. Deze kunnen stijf of pijnlijk aanvoelen, maar er komen vaak ook andere klachten bij kijken. Zo kan door reuma de voorvoet breder van vorm worden, waardoor drukplekken ontstaan. Daarnaast kunnen medicijnen tegen reuma een negatief effect hebben op de gezondheid van de voet. Door medicijngebruik is je weerstand lager, waardoor je sneller last hebt van huidproblemen als eelt en likdoorns.

Symptomen

Wanneer de voet door reuma verandert, kunnen de tenen hun bewegingsvrijheid kwijtraken. Ze raken dan verdrukt. Zeker wanneer je dezelfde schoenen blijft dragen kun je last krijgen van verschillende voetproblemen. Het kan voor de volgende klachten zorgen:

  • Ingegroeide nagels
  • Eeltvorming
  • Nagelverkleuringen
  • Brokkelige of verdikte nagels
  • Likdoorns

Dit kun je zelf doen

Zeker als je reuma hebt, is het verstandig om regelmatig een bezoekje te brengen aan de pedicure. Maar als je niet elke dag in de praktijk wilt zitten, is het van belang dat je ook thuis je voeten goed verzorgt. Dat kun je doen door je voeten iedere dag goed te wassen met warm water. Eventueel kun je daarna een lotion of olie op hydrofiele basis gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je voeten extra zacht en soepel aanvoelen. Om je voeten zo goed mogelijk te beschermen tegen voetproblemen, is het belangrijk om passende schoenen te dragen. Het liefst met veters of klittenband, zodat je ze losser kan maken wanneer je voeten opzwellen.

Medische pedicure

Het is altijd goed om je voeten te verzorgen. Maar wanneer je reuma hebt, is het nog nét wat belangrijker. Het is dan wel fijn om dat te laten doen door iemand die meer weet van de aandoening. Bij de medisch pedicure ben je er zeker van dat je behandeld wordt door een voetverzorger die kennis heeft van reuma. Hij of zij weet welke klachten voortkomen uit de ziekte en hoe deze het beste te behandelen zijn. Zo ga je met een gerust gevoel naar de praktijk!

Medische Pedicure Francisca

Heb je door reuma last van klachten aan je voeten, tenen of nagels? Of wil je deze juist voorkomen? Dan kun je terecht bij mij in de praktijk. Ik ben gespecialiseerd in het verzorgen van voeten van reumapatiënten en help je graag om voetklachten zoveel mogelijk te beperken. Wil je meer weten? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen![/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1654091691802{padding-bottom: 50px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1474099857231{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-2″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]