Voetverzorging, loop er niet voor weg!

Gemiddeld zetten we wel zo’n 8000 tot 10.000 stappen per dag. Slenterend door de stad, wandelend over het strand, een hardlooprondje of simpelweg een ommetje met de hond. Hoe je je stappen ook zet: je zet je voeten aan het werk. Die kunnen daarom wel wat extra liefde gebruiken. Denk om je voetverzorging!

Voetklachten

Je voeten hebben het zwaar te verduren. Ze dragen immers je hele lichaam. Zodra je je voeten niet goed verzorgt, zul je dit vanzelf merken. En dat is vaak geen pretje. De volgende voetklachten kunnen dan opspelen:

  •  Eelt
  •  Blaren
  • Ingescheurde nagels
  • Kloven
  •  Likdoorns
  • Algemene pijnlijke voeten

Risicovoeten

Misschien loop je graag op prachtige pumps. Of draag je veel stugge werkschoenen of schoenen met smalle punten. Verkeerde schoenen zijn aanstichters van vele voetklachten. Maar het kan ook zijn dat je risicovoeten hebt. Bijvoorbeeld als je lijdt aan diabetes, kanker, reuma of een neurologische of dermatologische aandoening. Dan lopen je voeten nog meer risico op vervelende klachten en is goede voetverzorging extra belangrijk.

Lief zijn voor de dragers

Wanneer je meer aandacht wil besteden aan je voeten, kun je daar het beste thuis mee beginnen. Reinig je voeten bijvoorbeeld regelmatig. Zo verwijder je afvalstoffen en voorkom je klachten. Spoel ze af met stromend water en gebruik eventueel een milde zeep. Daarna is een voedende crème inmasseren nog een fijne optie. Knip vervolgens nog je nagels recht en niet te kort af. Door dit wekelijks te herhalen ben je al goed op weg. Zo nu en dan een ontspannen voetbad toevoegen en je thuisvoetverzorging is compleet.

Medische voetverzorging

Soms schiet voetverzorging er even bij in, bijvoorbeeld door drukte. Of een aandoening is je voeten de baas en ontstaan er toch voetklachten. Medisch en oncologisch voetzorgverlener Francisca vertelt: ‘Een medische pedicure kan dan meer bieden dan voetverzorging thuis. Ik neem bij een behandeling je gehele voet onder handen. Kom je voor het eerst langs? Dan beginnen we met een intakegesprek. Ik bekijk je voeten en we bespreken samen je medische achtergrond. Op die manier blijft weet ik zeker dat ik je een veilige behandeling bied en kan ik goed gericht werken!’

Medische Pedicure Francisca

Francisca vervolgt: ‘Wanneer alles duidelijk is, zijn er veel behandelmogelijkheden. Bij een medische basispedicure kan ik blaren, eelt, likdorens enzovoort verbeteren. En bij risicovoeten behandel en kijk ik zelfs nóg een stapje verder. Want iedereen verdient gezonde, pijnloze voeten.’