Wat te doen bij een ingescheurde of afgebroken teennagel?

[vc_row type=”vc_default” margin_top=”0″ margin_bottom=”5″ css=”.vc_custom_1641483586434{margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]We kennen allemaal het gevoel wanneer je je teen stoot. Het lijkt zo onschuldig, maar het kan ontzettend pijn doen. Wanneer daarbij je nagel ook nog eens inscheurt of afbreekt, heb je dubbel zoveel pech. Het is fijn om te weten wat je kunt doen wanneer dit gebeurt. Daarom in dit blog: tips om een ingescheurde of afgebroken teennagel te behandelen én te voorkomen!

1. Voorkomen!

Als eerste is het handig om te weten hoe je een ingescheurde of afgebroken teennagel voorkomt. Nagels breken en scheuren eerder wanneer deze uitgedroogd zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door veelvuldig wassen, schoonmaakmiddelen en nagellakremover. Water en producten met aceton drogen je nagels namelijk uit. Het is daarom verstandig om een remover zonder aceton aan te schaffen en voetenbadjes te vermijden. Wil je je nagels extra goed verzorgen? Breng dan iedere dag een hydraterende lotion aan op je voeten.

2. Knip de teennagel weg

Wanneer je teennagel toch is gescheurd, is het aan te raden om het losse stukje kort te knippen. Op die manier voorkom je dat de nagel nog verder inscheurt. Let er wel op dat je niet te kort knipt, want dat kan nog meer pijn veroorzaken. Zorg ervoor dat je altijd een goed, scherp nagelknippertje of -schaartje in huis hebt. Eventueel kun je op de scheur nog wat nagellijm smeren. Ook dat voorkomt verdere inscheuring.

3. Pleister erop

Is (een deel van) je teennagel afgebroken? Dan is het verstandig om de teen zelf goed te bekijken. Als er nog losse stukjes nagel aan zitten, kun je die het beste eraf knippen. De huid eronder kan erg pijnlijk aanvoelen. Daarom is het aan te raden om de teen af te dekken met een pleister. Zo voorkom je dat de gevoelige huid op een vervelende manier wordt geraakt.

4. Laat je teennagel weer groeien

Je teennagels groeien met zo’n 0,1 millimeter per dag. Dat is niet erg snel en je zult dan ook nog best een tijdje rondlopen met je gescheurde of afgebroken teennagel. Het is daarom belangrijk om regelmatig te kijken of de nagel nog mooi aangroeit. Knip de nagel zo nodig af en toe een beetje bij, of gebruik een vijl om ze mooi rond te houden. Je wilt natuurlijk niet opnieuw ergens blijven haken!

5. Bezoek een pedicure

Blijf je last houden van je ingescheurde of afgebroken teennagel? Dan is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de pedicure. Bij Medisch Pedicure Francisca kijken we samen naar jouw nagelprobleem. Er is ahttps://www.pedicurefrancisca.nl/ltijd een oplossing! Ben je benieuwd, of wil je meer weten over de verschillende behandelingen die ik aanbied? Aarzel niet om contact op te nemen. Wie weet tot snel![/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1654091691802{padding-bottom: 50px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1474099857231{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-2″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]