Verschillende soorten steunzolen: dit moet je weten

[vc_row type=”vc_default” margin_top=”0″ margin_bottom=”5″ css=”.vc_custom_1641483586434{margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Heb je moeilijke voeten en levert dit klachten op? Als je voeten verkeerd staan, kunnen er ergens anders in het lichaam klachten ontstaan. Steunzolen corrigeren de voet en verlichten de druk op de rest van het lichaam. Ik vertel je hieronder wat steunzolen zijn, hoe je ze kunt laten aanmeten en waarom het advies van de specialist het beste voor je is.

Uitneembare zolen

Steunzolen zijn uitneembare zolen die je in je schoenen plaatst. Ze zijn een vervanging van het voetbed dat standaard in de schoenen zit. Andere namen voor deze zolen zijn ook wel inlegzolen of therapeutische zolen. Het is een veelgehoord advies van pedicures en therapeuten, omdat het een relatief eenvoudige behandeling is die toch zware klachten verhelpt. Vermindering op de druk van de voeten zorgt voor herstel aan knieën, heupen, lage rug en benen.

Drukmeting

De eerste stap van de behandeling is een uitgebreid onderzoek naar de stand van de voeten en de klachten die daar eventueel uit voortvloeien. Er wordt een drukmeting gedaan, om te zien waar de meeste druk op de voeten staat. Als hieruit blijkt dat steunzolen een oplossing zijn, wordt dit advies aangenomen.

Digitale afdruk

De scan maakt een nauwkeurige digitale afdruk van de voeten. Deze afdruk vormt de basis om de zolen te ontwerpen. De specialist maakt er een mal van en giet het materiaal daarin. Zo ontstaat er een zool die geschikt is voor de stand van de voeten. De steunzolen zijn verkrijgbaar in materialen zoals kurk, leer en schuimrubber.

Winkel of specialist?

In de winkel zijn kant-en-klare steunzolen te verkrijgen. Maar iedere voet is anders. Het is daarom het beste om een specialist te raadplegen, zeker als er specifieke klachten zijn opgetreden in andere punten van je lichaam. Van steunzolen op maat weet je zeker dat die volledig geschikt zijn om de klachten te verhelpen.

Orthese

Ik kan je doorverwijzen naar een orthopedisch schoenmaker die je kan helpen bij het uitkiezen van de juiste steunzolen. Daarnaast is het ook belangrijk om je te laten adviseren over het juiste schoeisel. Goede schoenen zijn belangrijk voor gezonde voeten. Indien nodig kan ik een orthese in de schoen plaatsen. Dit is een siliconen hulpmiddel die helpt bij pijnklachten, likdoorns en drukplekken op de voet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op![/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1654091691802{padding-bottom: 50px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1474099857231{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-2″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]