Wat is een nagelbeugel en hoe kan deze helpen?

[vc_row type=”vc_default” margin_top=”0″ margin_bottom=”5″ css=”.vc_custom_1641483586434{margin-bottom: 5px !important;}”][vc_column][vc_column_text]De nagelbeugel is een hulpmiddel die gebruikt wordt om ingegroeide teennagels te herstellen of voorkomen. Door het gebruik van deze nagelbeugel wordt de groei van de teennagel hersteld en de druk verminderd. Een nagelbeugel wordt altijd door een podotherapeut of medisch pedicure op maat gemaakt en met een speciale lijmtechniek aangebracht op de nagel. Medisch Pedicure Francisca vertelt je meer over de nagelbeugel.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Ingegroeide teennagels komen bijna altijd voor bij de grote teen. De rand van de nagel is daarbij in de huid gegroeid. Ingegroeide teennagels geven veel irritatie, pijn en kunnen leiden tot een ontsteking. Het is niet altijd helemaal duidelijk hoe een ingegroeide teennagel ontstaat. De meest voor de hand liggende oorzaak is het dragen van te smalle of juist te brede schoenen, maar kan het ook ontstaan door de vorm of stand van de teen zelf. Dit kan ertoe leiden dat de nagel licht gekanteld of gebogen wordt, waardoor een nagelrand in de huid drukt. Ook het te kort knippen van de teennagels in de hoekjes kan tot klachten leiden.

Symptomen van een ingegroeide teennagel

Bij een ingegroeide teennagel komen de volgende symptomen voor:

  • Rode en pijnlijke huid rondom de nagel
  • Puntje van de nagel groeit in het nagelbed
  • Verdikking of zwelling van de nagelwal
  • Ontsteking van het gebied rondom de teennagel

Wat zijn de oorzaken van een ingegroeide teennagel?

Ingegroeide teennagels kunnen verschillende oorzaken hebben, te weten:

  • Te ronde of verdikte nagels
  • Te smalle of te brede schoenen
  • Afwijkende stand van de teen
  • Rond knippen of te kort knippen van de teennagel

Een nagelbeugel kan uitkomst bieden

Een nagelbeugel wordt gebruikt om een ingroeiende nagel tegen te gaan of te voorkomen. Hierboven hebben we uitgelegd wat een ingegroeide teennagel inhoudt. Een nagelbeugel corrigeert de nagel zodat deze recht komt te staan en voorkomt dat de nagel in de huid groeit. De medisch voetzorgverlener buigt een ijzerdraadje in de juiste vorm en lijmt deze op de nagel. Voordat de nagelbeugel wordt geplaatst, zorgt de medisch voetzorgverlener er voor dat de scherpe uiteinden van je nagel niet meer in de huid drukken. Het plaatsen van een nagelbeugel wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De behandelperiode is afhankelijk van de nagelgroei en de afwijking van de nagel, maar bedraagt gemiddeld 6 maanden.

De kosten van een nagelbeugel

Heb je last van een ingegroeide of ingroeiende teennagel? Maak dan een afspraak bij Medisch Pedicure Francisca. Een nagelbeugel plaatsen kost bij ons €25,00. Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt een nagelbeugel vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Voor het maken van een afspraak kun je gebruik maken van het contactformulier op onze website of telefonisch contact opnemen.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1654091691802{padding-bottom: 50px !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1474099857231{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_inner width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-2″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][dt_fancy_separator separator_color=”accent” line_thickness=”3″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]